Stamppot met sperziebonen, appel en gedroogde abrikozen
Sperziebonen stamppot is een fantastische maaltijd! Deze vegan stamppot maak je heel eenvoudig zelf met sperziebonen, appel, paprika en gedroogde abrikozen. Heerlijk gezond en super smaakvol.
Schil de aardappels, was ze en snij in vieren. Kook de aardappels in ruim water met een bouillonblokje in ongeveer 15 minuten gaar.
Snij de uiteinden van de sperziebonen en snij de boontjes doormidden. Doe in een pan met kokend water en blancheer 4-5 minuten op middelhoog vuur. Giet de boontjes af en spoel af met koud water.
Was de paprika en appel en snij in blokjes. Snij de abrikozen in reepjes.
Hak de amandelen grof met een vijzel of keukenmaler.
Giet de aardappels af, voeg de (plantaardige) melk toe en pureer de aardappels. Voeg de appelcider azijn naar smaak toe. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Voeg de paprika, gedroogde abrikozen en appel toe. Voeg de boontjes toe en strooi de amandelen erover.
Optioneel
Voeg fijngesneden rode ui toe voor extra pit en bite.
Notes
Mijn kinderen zijn gek op sperzieboontjes. Deze stamppot valt altijd erg in de smaak bij hen!
Wil je zo min mogelijk stukjes in de stamppot? Kook de stukjes appel, paprika en gedroogde abrikoos mee met de aardappels en pureer deze met een staafmixer door de aardappels. Zo heb je alleen de sperziebonen als stukjes door je stamppot.