Super snelle curry madras met bloemkool. Op zoek naar een snelle en lekkere vegetarische curry? Dan is deze curry madras iets voor jou. Snel klaar, heerlijk gekruid, geen pakjes en zakjes en lekker voedzaam door de bloemkool en paprika.
Verwarm de olie in een hapjespan op het vuur en bak hierin de ui, knoflook en gember voor ongeveer 3 minuten.
Was de paprika en snij in blokjes. Doe de paprika in de pan en bak 2 minuten mee. Bak vervolgens de bloemkoolroosjes een minuut mee.
Was de tomaat en snij in blokjes. Voeg toe aan de pan. Voeg ook de madraskruiden, kokosmelk, tomatenpuree en het bouillonblokje toe en laat 15 minuten pruttelen op zacht vuur.
Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de cashewnoten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
Breng de curry eventueel extra op smaak met zout en (chili)peper. Serveer de curry met de rijst en garneer met de cashewnoten.
Notes
Deze curry is lekker mild van smaak.
Houdt jouw kind niet van stukjes? Dan kun je deze curry ook pureren. Zo krijg je een egale saus.
Is bloemkool geen favoriet? Vervang dan door broccoli of courgette.