Op zoek naar heerlijk Thais comfortfood? Dan word je heel blij van deze vegan rode curry noedelsoep met veel groente en tempeh.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: Curry, Noedelsoep, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 522kcal
Author: Nienke
Ingredients
2eetlepelszonneboemolie
1ui
2cmgember
2teentjesknoflook
2paprika
2eetlepelsrode curry pasta
1litergroente bouillon
400mlkokosmelk
100gramwortel
175grammihoen
250gramsugar snaps
300grambroccoli
Tempeh
zonnebloemolie
250gramtempeh
5eetlepelsketjap
0,5eetlepelpindakaas
1mespuntjesambal
Instructions
We beginnen met de knapperige tempeh. Verwarm een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in een hapjespan. Er mag een flinke laag olie in de pan.
Snij de tempeh in plakjes van een paar mm dun en vervolgens in reepjes. Bak de tempeh in de hete olie. Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Roer tussendoor goed door. Haal de tempeh uit de pan als het goudbruin is. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.
Maak de glazuur voor de tempeh. Meng hiervoor de ketjap met de pindakaas en sambal in een bakje. Voeg de knapperige tempeh toe aan de glazuur en roer goed door. Zet de tempeh apart.
Noedelsoep
Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn.
Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan. Bak de ui, gember en knoflook op middelhoog vuur.
Was de paprika en snij in blokjes. Doe in de pan en bak een paar minuten mee.
Voeg de currypasta, groente bouillon, mihoen en kokosmelk toe. Kook 3 minuten.
Schil de wortel en snij in plakjes of maak er spiraaltjes van met een spirelli. Snij de broccoli in roosjes. Voeg de wortel, broccoli en sugar snaps toe aan de soep en laat nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
Dien de soep op met de knapperige tempeh.
Notes
Deze soep oogt niet super kidsproof met zoveel groente.
Je kunt de noedels en sugar snaps apart koken. Pureer dan de soep voordat je de noedels en sugar snaps erbij doet. Zo heb je een soep met verstopte groente.