Dit is waarschijnlijk het simpelste en lekkerste tortellini recept dat je in tijden hebt gegeten! Het staat binnen 15 minuten op tafel, bevat slechts een handjevol ingrediënten en is een ware smaaksensatie!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd15 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Tortellini, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 624kcal
Author: Nienke
Ingredients
olijfolie
1ui
2teentjesknoflook
2paprika
250gramcherrytomaten
500gramvegetarische tortellinigedroogd
400gramtomatenblokjes
300mlwater
200mlkookroom
zout
peper
Optioneel, om te serveren
verse basilicum
Parmezaanse kaas
Instructions
Snij de ui en knoflook fijn en bak in een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Let op dat het vuur niet te hoog staat, anders verbrandt de knoflook. Was de paprika's en snij in stukjes. Bak de paprika na 2 minuten mee.
Voeg nu de tomatenblokjes, cherrytomaten, tortellini, water en kookroom toe. Roer goed door. Doe nu de deksel op de pan en laat de tortellini in ongeveer 10-12 minuten gaar worden. Kijk af en toe of de saus nog voldoende nat is. Kookt het droog? Voeg dan een scheutje water toe.
Breng het gerecht indien nodig op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Notes
Kindvriendelijker dan dit kun je het bijna niet krijgen. Mijn kinderen eten hier letterlijk hun vingers bij op.
Maar misschien is toch de paprika een potentieel discussiepunt bij jou aan tafel? Laat deze dan achterwege, of snij superfijn. Je kunt eventueel eerst de tortellini achterwege laten en de saus pureren. Doe vervolgens de saus weer terug in de pan en voeg de tortellini toe en kook deze vervolgens gaar. Zo heb je geen stukjes in je saus!