Pasta Popeye, maar dan net even anders. Deze vegetarische pasta maak je met gedroogde tortellini, verse spinazie en geitenkaas. Snel klaar en boordevol groente en smaak!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Pasta popeye, Spinazie, Tortellini, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 890kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
440gramtortellini met kaasvulling
1ui
2teentjesknoflook
olijfolie
600gramspinazie
250mlkookroom
200gramzachte geitenkaas
zout
peper
250gramcherrytomaat
1handpijnboompitten
50gramParmezaanse kaas
Instructies
Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote hapjespan. Pel de ui en knoflook en snij fijn. Bak de ui en knoflook in de olijfolie.
Voeg na 2 minuten een flinke hand spinazie toe. Wacht totdat deze is geslonken en voeg nog een hand spinazie toe. Herhaal dit tot al je spinazie is geslonken. Brokkel de geitenkaas over de spinazie en laat deze even smelten.
Doe de spinazie in een blender, samen met de kookroom. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de pijnboompitten kort in een andere pan tot ze mooi goudbruin zijn. Was de cherrytomaten en snij doormidden.
Roer de spinazie door de tortellini. Verdeel de cherrytomaten en de pijnboompitten erover. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Notities
Kinderen zijn vaak geïntrigeerd door de vorm van tortellini. Mijn zoontje noemt het 'rondjes pasta'. Van mij mogen ze deze pasta met hun vingers eten. Dat maakt het wel aantrekkelijk.