Maak deze heerlijke vegan noedels met boerenkool en knapperige tofu! Makkelijk, gezond en perfect voor een winterse avond. Inclusief zelfgemaakte woksaus.
Druk het vocht uit de tofu. Kruimel de tofu fijn. Verwarm een koekenpan op de kookplaat en doe hierin de sesamolie. Doe de tofukruimels in een kom en bestrooi met maizena, zout en peper. Schudt de kom even goed zodat alle tofu bedekt is met maizena. Doe de tofu in de koekenpan en bak in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. Schudt de pan regelmatig zodat de tofu aan alle kanten goudbruin wordt.
Kook in de tussentijd de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Groente
We gaan intussen verder met de groente. Verwarm een hapjespan op de kookplaat en verwarm hierin de sesamolie. Schil de gemberwortel, ui en knoflook en snij fijn. Bak deze in de olie.
Was de paprika en snij in reepjes of blokjes. Doe in de pan. Voeg ook de fijngesenden boerenkool toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten, tot de boerenkool licht knapperig is.
Woksaus
Meng de sojasaus, tahin, sesamolie, rijstazijn en chiliolie tot een gladde dressing
Serveren
Voeg de noedels en tofu toe aan de groente. Schenk de woksaus erover en roer goed door. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op noedels. Je kunt ze gerust ook bij jouw kinderen proberen.
Je kunt naar hartelust varieren met groente waarvan je weet dat je kind ze lekker vindt: paprika, broccoli, sperzieboon, champignon.