Vegan noedelsalade met sticky tofu en miso pindadressing
Deze vegan noedelsalade is een heerlijke frisse maaltijdsalade. Perfect voor een mooie zomerdag. De salade is gevuld met veel groente en perfect op smaak door de miso pindadressing.
400gramsticky tofuZie hier voor het recept. Zorg dat je dit van tevoren klaar hebt, dan is de salade snel klaar. Alternatief: voorverpakte tofu blokjes van de supermarkt, bakken met 4 eetlepels ketjap manis.
Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Was de komkommer, nectarine, kool en bosui.Snij de komkommer in stukjes. Snij de nectarine in julienne reepjes. Snij de kool super fijn. Snij de bosui in ringen.
Schil de wortel en snij in julienne reepjes. Ik doe dat met een rasp in de food processor. Het kan ook met een mandoline, of met de hand (is wel veel werk!), of koop voorverpakte julienne wortel.
Maak de miso pindadressing. Meng de miso, pindakaas, rijstazijn, gembersiroop, sesamolie en sojasaus tot een gladde saus.
Doe de rijstazijn in een grote salade kom. Voeg de komkommer, wortel, nectarine, kool en bosui toe. Roer de miso saus erdoor.
Garneer met wat verse koriander en pinda's.
Notes
Mijn kinderen aten deze salade zo op, omdat ze de misosaus zo lekker vinden. Dat geldt natuurlijk niet voor alle kinderen.
De tip om kinderen maaltijdsalade te laten eten, is om alle ingredienten in aparte bakjes op tafel te zetten en je kind zelf te laten kiezen wat hij bij zijn noedels wil.