Op zoek naar een gezond én lekker vegan ovengerecht? Probeer deze makkelijke vegan ratatouille uit de oven met courgette, aubergine en een knapperige broodkorst. Ideaal voor het hele gezin!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote ovenschaal klaar.
Was de courgette, aubergine en paprika en snij in dunne plakjes. Ik doe dit met de food processor op de keukenmachine, dat gaat lekker snel.
Snij de ui in halve ringen en snij de knoflook fijn. Hak de bascilicumblaadjes in stukjes.
Was de cherrytomaat en snij doormidden.
Verdeel de paprika, courgette en aubergine over de ovenschaal. Voeg ook de ui en knoflook toe. Verdeel de tomatenblokjes uit blik en de cherrytomaat erover. Verdeel ook de olijfolie en basilicumblaadjes en de herbes de provence erover. Breng op smaak met zout en peper. Roer het geheel goed door. Proef of de saus voldoende op smaak is en voeg eventueel extra zout en peper toe. Zet de ovenschotel 30 minuten in de oven.
Maal het oud brood fijn tot kruimels. Verdeel over de ovenschotel. Verdeel ook de plantaardige geraspte kaas ervoer. Zet de schotel nog 30 minuten in de oven.
Serveer eventueel met rijst, couscous, quinoa, brood of pasta
Notes
Leg de groente in vormpjes in de ovenschaal. Bijvoorbeeld een gezichtje, of een ander leuk patroon.
Laat kinderen helpen bij de voorbereiding. Tomaatjes snijden, broodkruimels strooien etc. Kinderen eten vaak beter als ze iets zelf hebben gemaakt.
Maak een eigen mini ovenschotel voor je kind. Dat maakt het extra speciaal.
Serveer de ratatouille met een favoriet bijgerecht. Bijvoorbeeld brood of pasta.