Geniet van heerlijke vegan portobello noedels met romige miso dressing. Een eenvoudig, gezond en smaakvol gerecht voor doordeweekse avonden. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Kidsproof, Noedels, Noodles, Vegan
Servings: 2personen
Calories: 303kcal
Author: Nienke
Ingredients
125gram(volkoren) mie
2eetlepelszonnebloemolieof arachideolie
2cmgember
1rode ui
2teentjesknoflook
2portobello's
1prei
Miso dressing
1eetlepelmisopasta
2eetlepelssojasaus
1eetlepelsesamolie
1eetlepeldadelsiroopof andere vegan zoetstof zoals ahornsiroop of agave siroop
2eetlepelswater
2eetlepelssesamzaad
zout
peper
Instructions
Kook de mie klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verwarm de olie in een hapjespan. Schil de gember, ui en knoflook en snij fijn. Bak de gember, ui en knoflook 3 minuten in de olie. Let op dat het vuur niet te hoog staat, anders verbrandt de knoflook en dat is niet lekker.
Snij de portobello in reepjes. Snij de prei in ringen en was de preiringen.
Voeg de portobello toe in de pan en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de prei ringen toe en bak nog eens 3 minuten.
Maak intussen de dressing. Roer de misopasta, sojasaus, sesamolie, dadelsiroop, sesamzaadjes en water tot een gladde saus.
Voeg de mie toe aan de groente en schenk de dressing erover. Meng goed en breng indien nodig op smaak met zout en peper en eventueel extra dressing ingredienten. Eet smakelijk!
Notes
Mijn kinderen zijn gek op noedels met zelfgemaakte dressings. Maar dat is natuurlijk niet succes gegarandeerd.
Wil je je kind noedels leren eten? Voeg dan groente toe die hij/ zij sowieso lekker vindt. Bijvoorbeeld paprika, sperziebonen, broccoli.