Summer rolls, de zomer variant van de bekende spring rolls. Deze summer roll is perfect voor een 's zomerse maaltijd of snack. De aardbeien en nectarine zorgen voor een heerlijk frisse smaak. Een feestje om te serveren en ook nog eens super leuk om te maken!
Dip: bijvoorbeeld sojasaus, hoisinsaus of sweet chilisaus
Instructions
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water zodat de noedels goed afkoelen en doe in een schaaltje. Roer een theelepel sesamolie door de noedels.
Was de komkommer en snij in reepjes. Doe in een schaaltje. Was de sla (of kool) en doe de blaadjes in een schaaltje.Doe de koriander en/of muntblaadjes in een schaaltje.Was de aardbeien en snij in plakjes.Was de nectarine en snij in kleine stukjes.
Pak een flinke bak water en leg een grote snijplank klaar.
Dompel de randen van een rijstvel kort in de bak met water. Besprenkel het midden van het rijstvel ook met water. Leg het vel op een snijplank of het aanrecht en dep af met een schone theedoek, zodat het vel niet te vochtig is.
Leg een paar plakjes aardbei vooraan op het rijstvel (hou het onderste stukje vrij om te kunnen rollen). Leg hierop een handje met noedels, een blaadje sla, wat komkommer reepjes, een beetje koriander en/of munt en wat stukjes nectarine. Leg optioneel 2 of 3 eetbare bloemen aan de bovenkant van het vel.
Vouw de onderkant nu over de groente heen totdat je één keer rond bent met het rijstvel. Vouw nu de zijkanten naar binnen en rol nu door totdat je over de bloemen heen bent en het hele vel is opgerold. Herhaal dit met de overige vellen.
Serveer met sojaus, hoisinsaus en/of zoetzure chilisaus.
Notes
Laat je kind helpen met het maken van de springrolls. Laat hem / haar zelf kiezen welke groente of fruit hij erin wil.
Je kunt eventueel ook paprika, tomaat en mais gebruiken. Net wat je kind lekker vindt!