Fris, zoet en helemaal vegan: maak zelf deze zoetzure saus met haverrijst, sperziebonen en ananas – zonder pakjes of zakjes.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Zoetzuur
Servings: 4personen
Calories: 467kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
320gramhaverrijstWillja Fazer
500gramsperzieboon
4eetlepelzonnebloemolie
1ui
2teentjesknoflook
3cm verse gember
2paprika
250gramchampignon
250gramcherrytomaat
70gramtomatenpuree
140gramananas in blokjes, uit blik (uitlekgewicht)
2eetlepelrijstazijnof natuurazijn
2eetlepelsojasaus
1eetlepelgembersiroop
500mlwater
240gramcannelliniboonuit blik (uitlekgewicht)
50gramcashewnoot
3stengelsbosui
zout
peper
Optioneel
2eetlepelmaizena
Instructies
Kok de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Dop de sperziebonen. Snij doormidden en kook de boontjes 4 minuten in kokend water. Giet af en zet apart.
Schil de knoflook, ui en gember en snij fijn. Verwarm de olie in een hapjespan. Doe de knoflook, ui en gember in de pan en bak 2 minuten op middenhoog vuur.
Was de paprika en snij in blokjes. Snij de champignon in partjes. Doe de champignon en paprika in de hapjespan en bak 5 minuten.
Was de cherrytomaat en snij doormidden. Voeg toe aan de groente.
Blus direct af met gembersiroop, het sap van de ananas, sojasaus, tomatenpuree en rijstazijn. Voeg ook het water toe en laat lekker 10 minuten pruttelen.
Giet de cannellinibonen af en roer door de zoetzure saus. Voeg ook de ananasschijfjes toe.
Is je saus nog wat dun? Maak dan een papje met 2 theelepels maizena en 2 theelepels water. Voeg dit toe aan de saus. Hiermee dik je de saus wat in. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de zoetzure saus met de sperziebonen en haverrijst. Garneer met cashewnoten en bosui ringetjes.
Notities
Dit is een heerlijke maaltijd om met kinderen te eten.
Gebruik groente die jouw kind lekker vindt. Bijvoorbeeld broccoli, courgette.