Deze vega bloemkool curry ik lekker, gezond en snel klaar! Vol van smaak en zonder gekke pakjes en zakjes. Deze curry staat binnen 20 minuten op tafel.
3eetlepelstamarinde pastais tegenwoordig ook te koop bij de supermarkt
1eetlepelbruine basterdsuiker
1grote bloemkoolongeveer 800 gram
250gramdoperwtdoperwten
zout
peper
Instructions
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, met een theelepel kurkuma in het kookwater. Giet af en zet apart.
Verwarm de olie. Snij de ui knoflook en gember heel fijn en bak deze in de olie. Voeg na 1 minuut de koriander, komijn, kurkuma en sambal toe en bak deze even mee.
Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en kruiden en laat een paar minuten sudderen.
Voeg nu de tamarinde, suiker en kokosmelk toe en laat sudderen totdat de saus dik wordt. NB. Blijft jouw saus wat waterig? Maak dan een papje van een theelepel maizena en een theelepel water en roer dit door de curry om te verdikken.
Was de bloemkool en snij in kleine roosjes. Voeg toe aan de curry en laat 8-10 minuten mee pruttelen. Proef zelf hoe gaar je de bloemkool wilt. Ik hou ervan als de bloemkool nog een lekkere bite heeft. Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe.
Serveer met de gele rijst en/of naanbrood.
Notes
Curry lijkt misschien niet het meest kindvriendelijke gerecht, maar dat valt echt mee! Kinderen vinden curry vaak heel erg lekker.
Houdt jouw kind niet van bloemkool? Deze curry is ook heel lekker met hardgekookt ei of andere groente zoals bijvoorbeeld sperziebonen, paprika of broccoli broccoli.