Ratatouille is een Franse groentenstoof uit de Provence. Een vegetarisch eenpansgerecht dat heel makkelijk is om te maken en heerlijk op smaak is door de onmisbare provençaalse kruiden.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Frans, Fusion
Trefwoord: Kidsproof, Ratatouille, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 137kcal
Author: Foxilicious - Nienke Vos
Ingrediënten
2eetlepelsolijfolie
1ui
2teentjesknoflook
1aubergine
1paprika
1courgette
750gramcherry tomaten
2theelepelsgedroogde provençaalse kruiden
zout
peper
Instructies
Was de groente. Snij de aubergine in blokjes en bestrooi met wat zout. Snij de overige groente in blokjes en snij de ui en knoflook fijn.
Bak de ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Voeg na een paar minuten de paprika en courgette toe en roer goed door.
Dep intussen het vrijgekomen vocht van de aubergine met een stuk keukenpapier. Voeg na ongeveer 4 minuten bakken de aubergine toe aan de rest van de groente. Bak alle groente gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg nu de cherrytomaten (in z'n geheel) toe. Doe een deksel op de pan en laat nog even 5 minuten smoren.
Breng op smaak met de provençaalse kruiden en eventueel zout en peper.
Notities
Ratatouille is een gerecht met veel groente en je ziet ze ook nog eens goed zitten. Niet per se het slimste gerecht voor kinderen zou je denken... Maar als je de groente lekker doorbakt, worden ze zacht en dat eet al makkelijker.
Mijn dochter van 1 is gek op gebakken groente. Ze kan dit makkelijk met haar handen eten en dat maakt het weer leuk.
Qua groente kun je er nog voor kiezen om te variëren. Zo kun je de aubergine bijvoorbeeld vervangen door champignons of extra paprika.