Deze sajoer boontjes maak je heel eenvoudig zonder pakjes en zakjes. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Deze vegetarische Aziatische topper staat binnen 15 minuten op tafel. Serveer met wat rijst en/of naan brood en je hebt een heerlijke maaltijd!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indisch
Trefwoord: Ei, Kidsproof, Sambal goreng telor, Vegetarisch, Zonder pakjes en zakjes
Servings: 4personen
Calories: 277kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
8eieren
arachide olieof zonnebloemolie
3cmgember
2rode ui
3teentjesknoflook
5tomaten
1-1,5theelepelsambal oelek
200ml kokosmelk
1laurierblaadje
1,5theelepellaos
1theelepelsuiker
zout
scheutje water
Optioneel, om erbij te serveren
gekookte rijst
sajoer boontjes
Instructies
Kook de eieren in een pan totdat ze hardgekookt zijn. Dit is ongeveer 8 minuten nadat het water kookt. Giet de eieren af en laat goed schrikken met koud water. Laat de eieren goed afkoelen en verwijder daarna de schil.
Schil intussen de gember en pel de ui en knoflook. Snipper de ui en knoflook en snij de gember fijn. Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de ui, gember en knoflook met de sambal.
Was de tomaat en snij in kleine blokjes. Voeg na ongeveer 5 minuten de tomaten in de pan. Laat een paar minuten pruttelen.
Voeg dan de laos, het laurierblad, kokosmelk en suiker toe. Laat de saus even pruttelen en breng op smaak met wat zout (en eventueel extra sambal). Je kunt de saus nu eventueel pureren, zodat je een gladde saus hebt. Haal voor het pureren het laurierblad eruit!
Voeg nu de gepelde eieren toe en laat deze nog even 5 minuten mee pruttelen op laag vuur, zodat de smaken mooi in het eiwit trekken. Verwijder het laurierblad.
Optioneel, om te serveren
Lekker met sajoer boontjes en rijst!
Notities
De meeste kinderen zijn gek op ei. Mijn kids vinden dit een geweldig recept.
Voor kinderen die niet van stukjes houden, raad ik aan om de saus te pureren. Dat vinden ze vast heerlijk!