Dit is een heerlijk vegetarisch recept met witte asperges. Deze witte asperges maak je met een hele simpele botersaus en gekruimelde hardgekookt ei. Simpel, maar lekker. Het perfecte voorbeeld van less is more.
800gramaardappelgekookt, of ongeveer 400 gram ongekookt
Instructions
Schil de asperges en verwijder de onderste 2 cm. Kook de asperges beetgaar. Ik gebruikte hiervoor de stoomoven, dan kunnen de asperges liggen en gaan ze niet kapot. In de stoomoven zijn de asperges in 15 minuten gaar. Je kunt de asperges ook in een pan koken. Afhankelijk van de grootte zijn ze in 5-10 minuten gaar.
Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen en pel de eieren. Doe de eidooier en eiwit in een apart bakje en prak totdat je fijne kruimels krijgt.
Laat de boter smelten (in de magnetron, stoomoven of pan). Let op dat de boter niet bruin wordt! Kruid de boter met wat peper.
Verdeel de asperges over de borden. Strooi wat nootmuskaat, zout en peper over de asperges. Schenk de botersaus erover en garneer met het eigeel en eiwit en wat verse peterselie of bieslook.
Serveer met gekookte aardappels.
Notes
Asperges en kinderen gaan over het algemeen niet zo goed samen. They hate it or love it en meestal haten ze het.
Maak in dat geval een apart pannetje met andere groente, zoals wortels, sperziebonen of broccoli voor de kids.