Witte bonen in tomatensaus hoef je niet in blik te kopen. Je maakt het heel eenvoudig zelf. Met extra veel groente. Dus dat is een stuk gezonder én lekkerder. Een heerlijk vegan hoofdgerecht, bijgerecht of lunch.
500gramcannellini boonuit blik, uitlekgewicht. Ik gebruikte 2 blikken van 420 gram.
Optioneel, om bij te serveren
brood, of rijst, bulgur, couscous, pasta
Instructions
Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan of bakjespan.
Snij de ui en knoflook fijn en bak een paar minuten in de olijfolie.
Was de paprika en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten.
Was de cherrytomaat en snij doormidden. Voeg toe aan de paprika, samen met de tomatenblokjes, water, het bouillonblokje en de cajun kruiden. Laat even 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper en een theelepel suiker.
Doe de witte bonen in een vergiet en spoel goed af met water. Voeg de bonen toe aan de stoof en laat nog even 5 minuten zachtjes mee pruttelen.
Optioneel, om mee te serveren
Serveer eventueel met wat (getoast) brood of gekookte rijst, pasta, bulgur of couscous.
Notes
Als kind was ik altijd gek op witte bonen in tomatensaus.
De 'stukjes' kunnen misschien wat afschrikken. Pureer de rode saus van tomaten en paprika voordat je de witte bonen toevoegt. Zo is het gerecht nog meer kidsproof.