Zelf kruidnoten maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt boter, zelfrijzend bakmeel, speculaaskruiden en melk nodig. Een bakplaat met bakpapier en 20 minuten geduld als de kruidnoten in de oven zitten. Heerlijk om zelf te maken als Sinterklaas weer in het land is!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Kruidnoten, Pepernoten, Sinterklaas
Servings: 10personen
Calories: 250kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
250gramzelfrijzend bakmeel
125gramroomboterop kamertemperatuur
125gramlichte basterdsuikerof kokossuiker
4theelepelsspeculaaskruiden
6eetlepelsmelk
snufjezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat klaar met bakpapier.
Snij de boter in kleine stukjes. Kneed deze met het meel, de speculaaskruiden, suiker en zout. Dit kan in de keukenmachine met een deeghaak, maar kan ook makkelijk met je handen. Voeg de melk toe en maak er een mooie bol deeg van. Bij mij duurde dit ongeveer 5 minuten in de keukenmachine.
Maak nu kleine balletjes ter grote van een kleine knikker en leg de kruidnootjes op de bakplaat. Let op: de kruidnoten zetten nog wat uit in de oven, dus maak ze iets kleiner dan je ze wil hebben en leg ze niet te dicht tegen elkaar.
Bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven tot ze gaar zijn. Fijne Sinterklaas!