Dit is een heerlijk vegetarische zomersalade met krieltjes, sperziebonen en pestodressing. Een lekker bijgerecht voor bij de bbq, of een fijne lunchsalade. De salade is super makkelijk om te maken.
Was de krieltjes en haal de oneffenheden eraf met een aardappelschilmesje. Kook de krieltjes in ruim kokend water met wat zout in ongeveer 10-15 minuten gaar, afhankelijk van het soort en de grootte van de krieltjes. Giet af.
Dop intussen de boontjes. Blancheer de boontjes ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water. Giet daarna af en spoel af met ijskoud water. Laat de boontjes een paar minuten in koud water staan en giet dan af en bestrooi met wat zout.
Maak de dressing. Meng hiervoor de pesto, olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de veldsla in een schaal. Verdeel hier de krieltjes en de sperziebonen over. Schenk de dressing over de salade. Eet lauwwarm of koud.
Notities
Salades worden door mijn oudste slecht gegeten. Maar sperziebonen en aardappels lust hij wel, dus ik hou voor hem een bakje krieltjes en sperziebonen apart zonder dressing. Zo kun je zelf lekker eten en krijgt je kind nog wat groente binnen.