Een burrito is een opgevouwen tortilla met een lekkere vulling. Deze vega burrito is gevuld met rijst, zwarte bonen, mais, zelfgemaakte tomatensalsa, creme fraiche en geraspte kaas. Eet de burrito als lunch of avondmaaltijd. Je kunt de burrito makkelijk meenemen in aluminiumfolie.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Was de paprika en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten.
Was de cherrytomaat en snij doormidden. Voeg de tomaat toe aan de paprika. Voeg ook de kruidenmix, tomaten puree en limoensap toe. Blus af met 100 ml water. Roer goed door en laat de tomatensalsa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de zwarte bonen en mais af.
Pak nu de tortilla's. Leg de rijst, de tomatensalsa, zwarte bonen, mais in een strook in het midden. Verdeel hierover wat geraspte kaas en crème fraiche. Vouw de tortilla dicht (Bekijk dit korte filmpje om te zien hoe je een burrito vouwt).
TIP: Verwarm eventueel de burrito in een pan aan beide kanten. Eet je de burrito niet meteen op? Bewaar het dan in aluminiumfolie in de koelkast. Je kunt de burrito ook in de aluminiumfolie verwarmen in een pan, of ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.
Optioneel
Serveer eventueel met wat extra creme fraiche, guacamole of tomaten salsa. Hou je van spicy? Sprenkel dan wat chipollesaus of tabasco over de burrito
Notities
Burrito's vinden zo'n burrito vaak een interressant pakketje. Pak de burrito in aluminiumfolie en laat je kind hem zelf uitpakken