130gramlinzenuit blik; uitlekgewicht. Blik van 200 gram
100gramverse pesto
100gramzachte geitenkaas
olijfolie
zout
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de pompoen en verwijder de pitten. Snij in blokjes. Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Schuif de pompoen in de oven en bak ongeveer 20 minuten totdat de blokjes gaar zijn.
Giet intussen de linzen af en spoel nog eens af met water.
Doe de postelein (of andere sla) in een kom. Meng de linzen door de salade. Kruimel de geitenkaas erover en verdeel de pompoenblokjes over de salade. Breng op smaak met de verse pesto.
Notities
Salades zijn meestal niet zo kidsproof. Je kunt de sla eventueel achterwege laten en je kind wat pompoen en linzen geven.
Bij ons eten de kids vaak een bakje met rauwkost, in plaats van sla.