Postelein salade met pompoen

Eerder maakte ik al een salade met veldsla, gegrilde pompoen en geitenkaas en een boerenkoolsalade met gegrilde pompoen, granaatappel, geitenkaas en geroosterde amandelen. Beide heerlijke gerechten waarbij ik geroosterde pompoen in een salade heb verwerkt. Dit keer wilde ik voor een andere twist gaan, en heb ik ervoor gekozen om een salade op basis van postelein te maken. Het resultaat? Deze heerlijke postelein salade met pompoen, linzen, geitenkaas en pesto!

Postelein is groene bladgroente waarmee je de lekkerste salades of stamppotten kunt maken. Ben je geen fan van postelein? Dan kun je ook prima een anders sla soort gebruiken voor dit recept!

Recepten met pompoen

Ik ben dol op pompoen! Wanneer pompoen in het seizoen is, probeer ik daarom zo veel mogelijk recepten met pompoen te bedenken. Inmiddels staan er al een heleboel gerechten op mijn website en man…wat zijn ze lekker zeg! Van romige pompoensoepen tot heerlijke pastarecepten met pompoen. Ik heb er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Benieuwd naar al mijn recepten met pompoen? Deze vind je HIER!

Pompoenrisotto met burrata
Risotto en pompoen zijn een perfecte combinatie. Voeg daar burrata aan toe en het kan niet meer stuk. Deze vegetarische pompoenrisotto is een absolute aanrader voor de herfst en de winter.
Bekijk recept
Vegetarische lasagne met pompoen en venkel
Een heerlijke vegetarische herfst lasagne met pompoen, venkel en zelfgemaakte bechamelsaus. Deze lasagne is net even iets anders dan de klassieke lasagne bolognese. Hij is ook nog eens makkelijk om te maken.
Bekijk recept
Plaattaart met pompoen en geitenkaas
Deze plaattaart met pompoen en geitenkaas is een heerlijk winters vegetarisch gerecht. Eet em voor lunch, of als diner. Hij is mooi om te zien en makkelijk om te maken. 
Bekijk recept

Rijkelijk gevulde salade

Deze herfstige postelein salade met pompoen is super gevarieerd! Het bevat verse groente, peulvruchten, een heerlijke zachte kaas en een super smaakvolle dressing. Genoeg verschillende smaken en structuren dus die van deze salade een ware smaakexplosie maken!

De ingrediƫnten voor deze salade zijn:

  • 0,5 pompoen
  • postelein (of een andere slasoort)
  • 130 gram linzen uit blik
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram verse pesto 
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Het enige ingrediƫnt dat je moet bereiden voor deze salade, is de pompoen. Deze gril ik in de oven, zo heb je er verder ook geen werk aan ;). Doordat er een warm element in de salade zit, kun je deze postelein salade met pompoen lauwwarm eten. Houd je van mealpreppen? Dan kun je deze salade ook prima koud eten!

Pesto zelf maken

De pesto die ik in deze salade heb toegevoegd kun je heel gemakkelijk zelf maken. Het is een kwestie van de juiste ingrediĆ«nten in huis halen, alles in de blender gooien en pureren tot een gladde pesto saus. Ɖt voila, de lekkerste zelfgemaakte pesto! Heerlijk bij deze salade, maar ook perfect voor op brood, als saus voor de lekkerste pasta pesto of als vulling voor een feestelijk hapje.

Zelfgemaakte groene pesto
De lekkerste groene pesto maak je in een handomdraai zelf. Je hebt basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie en knoflook nodig. Dat is het!
Bekijk recept

Meer vegetarische salade recepten

Ik ben echt een salade freak. Je kunt er zoveel kanten mee op en het is lekker voor praktisch ieder moment van de dag! Of je een salade nu eet als lunch, bijgerecht, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht, het kan allemaal!

Ik heb een blog geschreven waarin ik mijn favoriete recepten deel: 10x de lekkerste vegetarische salade recepten. Van een salade met andijvie of boerenkool tot een salade op basis van noedels of pasta, ik ben overal fan van!

Libanese tabouleh salade
Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken dat vaak wordt gegeten als voorgerecht of bijgerecht. Het is ook perfect als lunch. Tabouleh bestaat uit bulgur, tomaat, komkommer, verse peterselie en munt. Je kunt de salade nog verder verrijken met bijvoorbeeld paprika en olijven.
Bekijk recept
Mexicaanse boerenkool salade met mais, bonen, avocado, feta en chiliburger
Boerenkool is super gezond, zeker als je het rauw eet. Deze vegetarische Mexicaanse salade met mais, kidneybonen, avocado en chiliburger is heerlijk als lunch, of als maaltijdsalade.
Bekijk recept
Salade met bieten falafel en yoghurt tahin dressing
Gun jezelf een heerlijke salade met zelfgemaakte bieten falafel en yoghurt tahin dressing. De bietenfalafel maak je zelf met kikkererwten, tahin en rauwe biet en wat lekkere kruiden en specerijen. Ook de dressing maak je heel eenvoudig zelf met Griekse yoghurt (of een vegan variant), tahin en citroensap.
Bekijk recept
Noedelsalade met pindadressing
Deze vegetarische noedelsalade is een heerlijk frisse salade. Lekker als lunch, of als avondeten op een warme zomeravond. De salade is rijkelijk gevuld met groente, zoals komkommer, wortel en kool. De zelfgemaakte pindadressing maakt het helemaal af!
Bekijk recept

Salade met postelein, geroosterde pompoen, linzen, geitenkaas en pesto

Een lekkere herfstsalade met gegrilde pompoen en linzen. Een echte verwarmende salade met een lekkere dressing van pesto.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordAardappelsalade, Gegrilde pompoen, Geitenkaas, Linzen, Maaltijdsalade, Postelein, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 0,5 pompoen
  • postelein of een andere slasoort
  • 130 gram linzen uit blik; uitlekgewicht. Blik van 200 gram
  • 100 gram verse pesto
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de pompoen en verwijder de pitten. Snij in blokjes. Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
    Schuif de pompoen in de oven en bak ongeveer 20 minuten totdat de blokjes gaar zijn.
  • Giet intussen de linzen af en spoel nog eens af met water.
  • Doe de postelein (of andere sla) in een kom. Meng de linzen door de salade. Kruimel de geitenkaas erover en verdeel de pompoenblokjes over de salade. Breng op smaak met de verse pesto.

Kidsproof tips

  • Salades zijn meestal niet zo kidsproof. Je kunt de sla eventueel achterwege laten en je kind wat pompoen en linzen geven.Ā 
  • Bij ons eten de kids vaak een bakje met rauwkost, in plaats van sla.Ā