Er is niets lekkerder dan een fijne Tex Mex feestmaaltijd. Deze vegan zoete aardappel nachoschotel is een echte aanrader. Gemakkelijk om te maken en lekker voedzaam door de kidney bonen, mais en linzen.
240gramkidney boonuitlekgewicht uit blik van 400 gram
240gram linzenuitlekgewicht uit blik van 400 gram
130grammaisuit blik van 140 gram
zout
peper
verse koriander
Optioneel, om te serveren
(vegan) creme fraiche
tabasco
extra Tex Mex kruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Schil de zoete aardappels, of was de grondig. Snij de aardappels in plakken van maximaal 0,5 mm dik.
Maak een kruidenolie van de zonnebloemolie en de Tex Mex kruiden. Doe de zoete aardappel plakken in een kom en schenk de kruidenolie erover. Meng goed door zodat alle plakken met olie bedekt zijn. Bestrooi met zout naar smaak.Verdeel de zoete aardappels over de bakplaat en bak in ongeveer 20-30 minuten gaar in de oven. De zoete aardappels mogen lekker knapperig zijn. Is dat nog niet het geval? Zet ze dan nog een onder de grillstand in de oven. Blijf er dan wel bij, want grillen kan soms ineens erg hard gaan.
Giet de linzen, kidney bonen en mais af. Spoel af en doe in de kom die je eerder hebt gebruikt voor de zoete aardappels. Voeg de tacosaus toe. Voeg eventueel wat Tex Mex kruiden, tabasco, zout en peper naar smaak toe.
Bereid de guacamole, als je dat nog niet had gedaan.
Was de cherrytomaat en halveer de tomaatjes. Hak de koriander fijn.
Verdeel het bonenmengsel, de cherrytomaat, koriander en guacamole over de zoete aardappel nacho's.
Optioneel, om te serveren
Serveer eventueel met wat (vegan) creme fraiche en tabasco
Notities
Deze maaltijd is echt een feestje. Je mag het namelijk met je vingers eten. Zo maak ik het zelf extra aantrekkelijk voor de kinderen.
Doe eventueel andere toppings over de zoete aardappel die je kind lekker vindt.
Serveer de toppings eventueel in aparte bakjes op tafel zodat iedereen zelf kan kiezen wat hij erop wil.