Wil je eens iets anders maken met boerenkool en aardappels, dan de standaard boerenkool stamppot? Maak dan deze boerenkool salade met knapperige aardappels. Echt een heerlijk verrassende wintersalade.
Was de aardappels in de schil totdat ze mooi schoon zijn. Snij de aardappels in partjes of doormidden en kook ongeveer 8-10 minuten. De aardappels mogen lichtgaar zijn, maar niet te gaar.
Verwarm een hapjespan op het vuur en bak de aardappels vervolgens in de olijfolie in ongeveer 10 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout.
Maak intussen de salade. Was de boerenkool en snij in stukjes (indien je een verse kool hebt). Doe de boerenkool in een saladekom. Voeg de citroensap toe en kneed dit met je handen door de boerenkool. Hierdoor krijgt de kool een salade bite.
Snij de rode ui fijn. Hak de pistache noten grof.
Maak de dressing. Roer de olijfolie, tahini en mosterd tot een gladde saus. Voeg de ui, pistachenoten en dressing toe aan de boerenkool. Kruimel de feta erover. Roer de knapperige aardappels erdoor. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Serveer de salade met wat sriracha mayonaise erover.
Notities
Mijn kinderen zijn niet zo gek op rauwe boerenkool. Je kunt het natuurlijk altijd proberen. Voor de kids maak ik vaak een bakje met rauwkost. Zo hebben zij hun eigen salade.