Eiwitrijke vegan pasta met gegrilde paprika tomaat saus
Op zoek naar een lekker en makkelijk pastarecept? Deze vegan pasta met saus van gegrilde groente is super makkelijk om te maken en ontzettend lekker. En ook nog eens eiwitrijk.
Verwarm de oven voor op grillstand. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Was de tomaat en paprika. Leg de tomaten op de bakplaat.Snij de paprika in grove stukken en leg op de bakplaat.Leg de knoflook teentjes ook op de bakplaat (in schil). Schil de wortels en snij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg op de bakplaat. Sprenkel de olijfolie over de groente en bestrooi met wat zout en peper. Grill de groente 10-15 minuten in de oven op grillstand, tot de groente gerimpeld is. Haal uit de oven.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Grill de pijnboompitten kort in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
Duw de gegrilde knoflookteentjes uit hun schil. Doe alle gegrilde groente in een blender. Voeg de uitgelekte zongedroogde tomaten en uitgelekte witte bonen toe. Pureer in een blender, of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel extra op smaak met extra zout, peper.
Roer de saus door de pasta. Garneer met vegan geraspte kaas en pijnboompitten.
Notities
Dit is een echte kidsproof pasta. Het bevat veel groente, maar geen stukjes. De saus is zacht van smaak en daardoor geliefd bij kinderen.
Laat je kind de pastasoort (fusili, penne, spaghetti, figuurtjes pasta) erbij kiezen. Grote kans dat de pasta dan helemaal geslaagd is!