Vegan pasta recept
Ik eet sinds 1,5 jaar steeds meer plantaardig. Vegetarisch eten is mijn basis, maar ik ben een stuk minder zuivel gaan eten. Daarom vind je op mijn website steeds meer vegan recepten. Deze vegan pasta met saus van gegrilde groente en witte bonen is daar een voorbeeld van. Super voedzaam, lekker, gezond en eiwitrijk! En het mooie is: je mist bij deze pasta dus geen kaas!
Eiwitrijk vegan eten
Eiwitten zijn belangrijk voor een gezonde voeding. Ze zijn nodig voor de opbouw en het herstel van spieren, botten en andere weefsels. Volwassenen hebben dagelijks ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig.
Veel mensen die meer vegetarisch of veganistisch willen eten, zijn bang om niet genoeg eiwitten binnen te krijgen. En nu komt het goede nieuws: Je kunt als vegetarier of veganist heel goed voldoende eiwitten binnen krijgen!
Sterker nog; dieren zijn slechts een doorgever van eiwitten. De eiwitten die via dieren worden gegeten, zijn allemaal van plantaardige afkomst.
Enkele goede plantaardige eiwitbronnen zijn:
- Peulvruchten, zoals bonen, linzen en kikkererwten
- Granen, zoals quinoa, amaranth en bulgur, volkoren producten
- Noten en zaden, zoals amandelen, walnoten, chiazaden en lijnzaad
In dit recept gebruik ik witte bonen en volkoren pasta als eiwitbron
Makkelijk vegan pasta met gegrilde groente recept
Het leuke aan dit recept, is dat het heel makkelijk is om te maken. Voor de saus heb je niet eens een pan nodig. Je grillt de groente in de oven en daarna doe je alles in de blender. Super makkelijk dus! Je hoeft alleen nog even de pasta te koken en je hebt een hele lekkere pasta maaltijd!
Meer vegan pasta recepten
Wil je vaker plantaardig eten? Probeer dan ook eens een van mijn andere vegan pasta recepten. Of kijk op mijn vegan recepten pagina voor inspiratie.
Eiwitrijke vegan pasta met gegrilde paprika tomaat saus
Ingrediƫnten
- 500 gram cherrytomaat
- 2 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram wortel
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 320 gram (volkoren) pasta
- 400 gram witte boon cannelini boon of lima bono; blik van 400 gram, uitlekgeiwcht 240 gram
- 190 gram zongedroogde tomaten op olie uitlekgewicht 90 gram
- 75 gram (plantaardige) geraspte kaas of 1 eetlepel edelgistvlokken pp
- 20 gram pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Was de tomaat en paprika. Leg de tomaten op de bakplaat.Snij de paprika in grove stukken en leg op de bakplaat.Leg de knoflook teentjes ook op de bakplaat (in schil). Schil de wortels en snij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg op de bakplaat. Sprenkel de olijfolie over de groente en bestrooi met wat zout en peper. Grill de groente 10-15 minuten in de oven op grillstand, tot de groente gerimpeld is. Haal uit de oven.
- Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Grill de pijnboompitten kort in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Duw de gegrilde knoflookteentjes uit hun schil. Doe alle gegrilde groente in een blender. Voeg de uitgelekte zongedroogde tomaten en uitgelekte witte bonen toe. Pureer in een blender, of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel extra op smaak met extra zout, peper.
- Roer de saus door de pasta. Garneer met vegan geraspte kaas en pijnboompitten.
Kidsproof tips
- Dit is een echte kidsproof pasta. Het bevat veel groente, maar geen stukjes. De saus is zacht van smaak en daardoor geliefd bij kinderen.Ā
- Laat je kind de pastasoort (fusili, penne, spaghetti, figuurtjes pasta) erbij kiezen. Grote kans dat de pasta dan helemaal geslaagd is!Ā
Review