Ontdek een heerlijk vegan recept voor een buddha bowl met spruitjes en sticky tofu. Deze kleurrijke en voedzame maaltijd zit boordevol gezonde ingrediënten en is makkelijk te maken. Lees verder voor het recept en ontdek welke toppings lekker zijn in een buddha bowl.
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd35 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Fusion
Trefwoord: Buddha bowl, Maaltijdsalade, Poke bowl, Vegan
0,5eetlepeldadelsiroopalternatief: agave siroop, ahorn siroop of honing (niet vegan)
Instructies
Laat het vocht uit de tofu lekken. Leg de tofu op een stuk keukenpapier. leg er een stuk keukenpapier op en vervolgens iets zwaars, zoals een paar boeken. Laat 15 minuten met rust.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet 2 bakplaten met bakpapier klaar.
Maak de spruitjes schoon en snijd doormidden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Snijd de paprika's in stukjes. Leg ze op de bakplaat bij de spruitjes. Laat de plaat even staan.
Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Doe in een kom. Bestrooi met maïsmeel, zout en cayennepeper. Schudt de kom zodat alle tofublokjes met maïsmeel bedekt zijn. Besprenkel met olijfolie en schudt nog eens zodat de tofublokjes ook met olie bedekt zijn.Leg de tofublokjes op de bakplaat en schuif in de oven. Schuif de bakplaat met de groente eronder. Bak ongeveer 25 minuten.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, doe het bouillonblokje erbij. Giet af en zet apart.
Snijd de rode ui fijn.
Meng de ingrediënten voor de dressing en roer tot een gladde dressing.
Haal de tofu en groente uit de oven.
Doe de tofu nog even in een koekenpan en schenk de ketjap erover. Bak 2 minuutjes, zodat je tofu lekker sticky wordt.
Schep de quinoa in twee (of meer) kommen. Verdeel de spruitjes, paprika, tofu, rode ui, sla en gerookte amandelen over de kommen. Schenk de dressing erover. Eet smakelijk!
Notities
Buddha bowls zijn een hele leuke maaltijd om met kinderen te eten. Je kunt de toppings in aparte bakjes serveren op tafel (dat heet monkey platter). Laat je kind zelf de toppings kiezen die het lekker vindt. Zet eventueel extra toppings op tafel waar je kind van houdt.