Vegan wintergroente pasta met pastinaak, wortel en boerenkool
Zin in een lekkere wintermaaltijd, maar net even wat anders dan een standaard pasta of een standaard stamppot? Maak dan deze pasta met wintergroente. Echt een verrassend lekker en simpel gerecht!
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een deel van het kookvocht van de pasta.
Schil de pastinaak en wortel en snijd in dunne plakjes.
Kook de pastinaak en wortel 5 minuten met een bouillonblokje. Giet af en zet apart.
Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de boerenkool 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Gebruik de koekenpan nu voor het maken van de 'kaas' crumble. Hak de pecannoten fijn. Doe de olijfolie in de pan en voeg de gehakte pecannoten, edelgistvlokken, panko toe en roer goed door. Breng op smaak met tijm en zout. Doe de crumble in een schaaltje.
Snij de ui en knoflook fijn
Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
Voeg de gekookte pastinaak en wortel toe en bak 1 minuut mee.
Blus af met de kookroom, kookvocht van de pasta, mosterd, tijm en laat pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de pasta toe en roer erdoorheen.
Garneer met de gebakken boerenkool en de crumble.
Notities
Onze kinderen hebben gesmuld van deze pasta. De wortel en pastinaak smaakt lekker zoet. Dat vinden kinderen vaak lekker.
Serveer de gebakken boerenkool apart, als je kind daar niet van houdt.
Je kunt deze pasta nog meer kidsproof maken, door de saus te pureren voordat je de pasta toevoegt. Zo krijg je een lekkere oranje saus met verstopte groente.