Banoffee pie is één van de lekkerste desserts die ik ken. Voor dit kerst dessert maak ik de banoffee pie in glas: een banoffee trifle. Het is super simpel om te maken en makkelijk om van tevoren te bereiden.
Zet het blikje gecondenseerde melk (met blik en al, dicht) in een pannetje zorg dat het blik voldoende onder water staat. Breng het water aan de kook en laat zachtjes koken op een laag vuur. Laat de gecondenseerde melk 2,5-3 uur koken. Zorg dat het blikje steeds onder water blijft staan. Haal het blik uit de pan en laat even afkoelen. Hierna kun je het blik openen en is je karamel klaar!
Verkruimel de bastogne koek tot koekkruimels en snij de bananen in plakjes.
Klop de slagroom stijf en roer de poedersuiker (naar smaak) door de slagroom. Begin met een beetje poedersuiker, proef dan en voeg eventueel wat extra toe. Je kunt altijd meer toevoegen, minder kan niet meer :). Spatel nu de slagroom door de mascarpone.
Strooi een laagje koekkruimels in de glaasjes. Doe hier een flinke klodder mascarpone op en leg hier wat plakjes banaan op. Giet nu wat karamel over de banaan. Herhaal deze stappen nog een keer. Rasp nu wat chocola over je toetjes en je banoffee trifles zijn klaar!
Notities
Ik denk dat er weinig kinderen zijn die dit toetje niet lekker vinden :). Houdt jouw kind niet van banaan? Vervang dit dan door een ander fruit, bijvoorbeeld peer of appel.