Banoffee pie is een super lekker taart met een bodem van bastogne koek, mascarpone, banaan en een heerlijke caramelsaus. Klinkt goed he? Voor dit kerstmenu maak ik geen klassieke banoffee taart, maar banoffee trifles. Een trifle is een dessert in glas, bestaande uit verschillende laagjes. 

Banoffee taart is heel makkelijk te maken. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de gecondenseerde melk 3 uur (!) nodig heeft om karamel te worden. Dit doe je door de gecondenseerde melk met blik en al te koken in een pannetje water. Je hoeft er verder niets aan te doen, maar je moet er dus wel voor thuis blijven. 

Meal preppen van nagerecht

De banoffee trifles zijn super makkelijk te meal preppen. Je maakt het van tevoren en haalt het uit 15 minuten voordat je wilt eten uit de koelkast. Easy does it!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

De karamel kun je op elk gewenst moment maken. Als de gecondenseerde melk eenmaal karamel is geworden, blijft ie zo. Mijn tip is dus om deze te maken op een avond dat je sowieso thuis bent. Dan heb je het toetje verder in 10 minuten in elkaar zitten. 

Banoffee pie in glas

Banoffee pie is één van de lekkerste desserts die ik ken. Voor dit kerst dessert maak ik de banoffee pie in glas: een banoffee trifle. Het is super simpel om te maken en makkelijk om van tevoren te bereiden. 
3.79 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd voor de karamel: 3 uur
Totale tijd: 15 minuten
GangDessert
KeukenFusion
TrefwoordBanaan, Banoffee pie, Banoffee trifle, Dessert
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 2 bananen
  • 1 pak bastogne koekjes
  • 200 ml slagroom
  • 15-30 gram poedersuiker naar smaak
  • 250 gram mascarpone
  • een stukje chocola

Instructies

  • Zet het blikje gecondenseerde melk (met blik en al, dicht) in een pannetje zorg dat het blik voldoende onder water staat. Breng het water aan de kook en laat zachtjes koken op een laag vuur. Laat de gecondenseerde melk 2,5-3 uur koken. Zorg dat het blikje steeds onder water blijft staan. 
    Haal het blik uit de pan en laat even afkoelen. Hierna kun je het blik openen en is je karamel klaar!
  • Verkruimel de bastogne koek tot koekkruimels en snij de bananen in plakjes. 
  • Klop de slagroom stijf en roer de poedersuiker (naar smaak) door de slagroom. Begin met een beetje poedersuiker, proef dan en voeg eventueel wat extra toe. Je kunt altijd meer toevoegen, minder kan niet meer :).
    Spatel nu de slagroom door de mascarpone.
  • Strooi een laagje koekkruimels in de glaasjes. Doe hier een flinke klodder mascarpone op en leg hier wat plakjes banaan op. Giet nu wat karamel over de banaan. Herhaal deze stappen nog een keer. Rasp nu wat chocola over je toetjes en je banoffee trifles zijn klaar! 

Kidsproof tips

  • Ik denk dat er weinig kinderen zijn die dit toetje niet lekker vinden :). Houdt jouw kind niet van banaan? Vervang dit dan door een ander fruit, bijvoorbeeld peer of appel.