Eenpans kidsproof pasta met vegetarische balletjes
Deze pasta is echt om te smullen voor de kids. Met cherrytomaten, tomatenblokjes, knoflook, vegetarische balletjes en pasta maak je in een handomdraai en met slechts één pan een super kindvriendelijk vegetarisch gerecht. Dit is een ideale maaltijd als je even geen zin hebt om te koken en toch iets gezond op tafel wilt toveren.
300gramkleine of dunne pastadikke pasta kookt wat minder makkelijk in tomatensaus
1teentje knoflook
1mespuntjechilivlokkennaar smaak
zout
Optioneel, om te garneren
1handjeParmezaanse kaas
1klein handjeverse basilicum
100ml slagroom of kookroom
Instructies
Bak de vegetarische balletjes in een flinke scheut olijfolie in ongeveer 5 minuten. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de hapjespan. Snij de knoflook fijn en fruit deze kort. Voeg na een halve minuut de cherrytomaten en de tomatenblokjes toe.
Voeg 400 ml water en de pasta toe. Doe de deksel op de pan en zet de pan op middelhoog vuur. Laat het geheel zacht pruttelen zodat de pasta gaar kan koken. Proef af en toe of de pasta gaar is. Dit duurt meestal iets langer dan normaal. Breng de saus op smaak met de chilivlokken en zout. Voeg optioneel de slagroom toe.
Garneer met basilicium en Parmezaanse kaas.
Notities
Dit recept is echt gemaakt voor kinderen. Eén van de beste kidsproof recepten.