Kinderen zijn gek op pasta (en patat, pannenkoeken en pizza). Bij ons staat er regelmatig pasta op het menu. Ik probeer te varieren met lekkere pastarecepten. Mijn zoontje eet het liefst de klassieke pasta met rode saus, maar eigenlijk lusten de kids bijna alle pastagerechten die ik op tafel tover.

Kidsproof

Deze pasta met vegetarische balletjes is zo’n beetje het meest kidsproof gerecht dat ik kan bedenken. Cherrytomaat, tomatenblokjes en vega balletjes; meer is het niet. De kans dat je gezeur krijgt over ‘stukjes’ is dus zeer klein. Mijn kinderen vinden dit heerlijk! De vega balletjes mogen ze met de handen eten en zorgen voor een goede portie eiwitten.

Eenpansgerecht

Het leuke aan deze pasta, is dat het een eenpansgerecht is. De pasta kook je in de tomatensaus. Dat scheelt weer een pan en dus afwas! De pasta is iets minder snel gaar dan normaal, dus je moet wel een paar minuten extra kooktijd rekenen. Kleine en dunne pastasoorten werken het beste, die zijn het snelst gaar.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Eenpans kidsproof pasta met vegetarische balletjes

Deze pasta is echt om te smullen voor de kids. Met cherrytomaten, tomatenblokjes, knoflook, vegetarische balletjes en pasta maak je in een handomdraai en met slechts één pan een super kindvriendelijk vegetarisch gerecht. Dit is een ideale maaltijd als je even geen zin hebt om te koken en toch iets gezond op tafel wilt toveren.
4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordEenpansgerecht, Kidsproof, Pasta, Tomaten, Vegetarische balletjes
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram cherrytomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 250 gram vegetarische balletjes
  • 300 gram kleine of dunne pasta dikke pasta kookt wat minder makkelijk in tomatensaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespuntje chilivlokken naar smaak
  • zout

Optioneel, om te garneren

  • 1 handje Parmezaanse kaas
  • 1 klein handje verse basilicum
  • 100 ml slagroom of kookroom

Instructies

  • Bak de vegetarische balletjes in een flinke scheut olijfolie in ongeveer 5 minuten. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in de hapjespan. Snij de knoflook fijn en fruit deze kort. Voeg na een halve minuut de cherrytomaten en de tomatenblokjes toe.
  • Voeg 400 ml water en de pasta toe. Doe de deksel op de pan en zet de pan op middelhoog vuur. Laat het geheel zacht pruttelen zodat de pasta gaar kan koken. Proef af en toe of de pasta gaar is. Dit duurt meestal iets langer dan normaal. Breng de saus op smaak met de chilivlokken en zout. Voeg optioneel de slagroom toe.
  • Garneer met basilicium en Parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • Dit recept is echt gemaakt voor kinderen. Eén van de beste kidsproof recepten.