Eenpans kidsproof pasta met vegetarische balletjes
Op zoek naar een kidsproof spaghetti met vegetarische balletjes? Deze eenpansmaaltijd met cherrytomaatjes, tomatenblokjes en vega balletjes is snel, gezond en een favoriet bij kinderen. Ideaal voor drukke dagen!
320gramkleine of dunne pastazoals spaghetti of macaroni; dikke pasta is wat minder snel gaar in tomatensaus
1mespuntjechilivlokkennaar smaak
zout
Optioneel, om te garneren
1handjeParmezaanse kaas
1klein handjeverse basilicum
100ml (plantaardige) kookroom
Instructies
Bak de vegetarische balletjes in de helft van de olijfolie in ongeveer 5 minuten. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
Verwarm de rest van de olijfolie in de hapjespan. Snij de ui knoflook fijn en fruit deze kort. Was de cherrytomaat en halveer ze. Voeg de cherrytomaten en de tomatenblokjes toe.
Voeg het water en de pasta toe. Doe de deksel op de pan en zet de pan op middelhoog vuur. Laat het geheel zacht pruttelen zodat de pasta gaar kan koken. Proef af en toe of de pasta gaar is. Dit duurt iets langer dan normaal, omdat we d pasta in de tomatensaus koken. Breng de saus op smaak met de chilivlokken en zout. Voeg optioneel de kookroom toe.
Garneer met verse basilicium en Parmezaanse kaas.
Notities
Dit recept is echt gemaakt voor kinderen. Eén van de beste kidsproof recepten.