Deze sajoer boontjes maak je heel eenvoudig zonder pakjes en zakjes. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Deze vegetarische Aziatische topper staat binnen 15 minuten op tafel. Serveer met wat rijst en/of naan brood en je hebt een heerlijke maaltijd!
1 theelepelpalmsuiker (gulu dwaja)gebruik kokossuiker of bruine basterd als alternatief
1-2theelepelssambal oeleknaar smaak
25gramgemalen kokos
250mlkokosmelk
1eetlepeltomatenpuree
0,5limoen
Optioneel, om te garneren / serveren
seroendeng
verse koriander
(zilvervlies) rijst
naanbrood
Instructies
Was en dop de boontjes. Blancheer de boontjes ongeveer 6 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Zet even apart.
Snipper de ui, schil de gember en snij fijn. Snij ook de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, gember en knoflook.
Voeg de suiker en sambal na 2 minuten toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk, kokosrasp, 50 ml water en tomatenpuree toe. Voeg ook de sap van de limoen toe. Roer goed door en laat de saus 5 minuten pruttelen.
Voeg de boontjes toe aan de saus en breng eventueel op smaak met zout. Hou je van spicy? Voeg dan eventueel wat extra sambal toe.
Serveer met rijst of naanbrood.
Optioneel
Garneer met verse koriander en/of seroendeng
Notities
Sperziebonen klinken een stuk lekkerder als je ze 'groene frietjes' noemt. Mijn kinderen zijn er gek op.
Ik vind het prima als mijn kids de sperziebonen met de handen eten. Dat verlaagt vaak weer de eetdrempel.