Deze tomaten chutney is heerlijk bij fried rice of andere Aziatische gerechten. Hij doet het ook goed als dip of smeersel op een toastje of op brood. Deze kruising tussen chilisaus, sambal en tomatenjam is echt een toppertje!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Cherrytomaat, Chutney, Vegetarisch
Servings: 1jampotje
Calories: 217kcal
Author: Nienke
Ingredients
1rode ui
4cmgember
1halve chilipeper
1eetlepelzonnebloemolie
250gramcherrytomaten
35gram bruine basterd suiker
1eetlepel sojasaus
1eetlepel azijn
Instructions
Schil de rode ui en gember. Snij ze grof en doe ze in een blender. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en doe de peper ook in de blender. Voeg een eetlepel zonnebloemolie toe en pureer tot een gladde massa.
Snij de cherrytomaten doormidden en doe deze samen met de puree en de suikerin een sauspan. Kook het geheel ongeveer 10 minuten tot de tomaten uit elkaar vallen, voeg dan de sojasaus en azijn toe en kook nog eens 10 minuten tot de saus is ingedikt. Je kunt de saus 4 weken in een afgesloten potje bewaren in de koelkast.
Notes
Voor kids kun je de chilipeper achterwege laten en op smaak brengen met zout en peper.