Wist je dat het heel lekker, leuk en makkelijk is om zelf tomaten chutney te maken? Chutney is een vruchtenpuree die je met verschillende vruchten kunt maken. Ik maakte deze chutney van cherrytomaten onlangs bij de fried rice en at em daarna op brood met een plak kaas. Het is ook heerlijk om te dippen met wat naturel chips, toastjes of soepstengels of bij een kaasplankje!

Je maakt de chutney zelf met cherrytomaten, gember, wat sojasaus, azijn en suiker.

Altijd lekkere tomaten chutney

Deze tomaten chutney is heerlijk bij fried rice of andere Aziatische gerechten. Hij doet het ook goed als dip of smeersel op een toastje of op brood. Deze kruising tussen chilisaus, sambal en tomatenjam is echt een toppertje!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
KeukenAziatisch
TrefwoordCherrytomaat, Chutney, Vegetarisch
Porties1 jampotje

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 4 cm gember
  • 1 halve chilipeper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 250 gram cherrytomaten
  • 35 gram bruine basterd suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel azijn

Instructies

  • Schil de rode ui en gember. Snij ze grof en doe ze in een blender. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en doe de peper ook in de blender. Voeg een eetlepel zonnebloemolie toe en pureer tot een gladde massa.
  • Snij de cherrytomaten doormidden en doe deze samen met de puree en de suikerin een sauspan. Kook het geheel ongeveer 10 minuten tot de tomaten uit elkaar vallen, voeg dan de sojasaus en azijn toe en kook nog eens 10 minuten tot de saus is ingedikt. Je kunt de saus 4 weken in een afgesloten potje bewaren in de koelkast. 

Kidsproof tips

  • Voor kids kun je de chilipeper achterwege laten en op smaak brengen met zout en peper. 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99