Andijvie stamppot vind ik één van de lekkerste stamppotten. Het is geen mega zware winter stamppot zoals boerenkool en hutspot, maar juist meer een lichte en frisse stamppot. Deze stamppot is een volwaardige vegetarische maaltijd, met tofu en kaasblokjes.
Schil de aardappels, was ze en snij in vieren. Kook de aardappels in ruim water met een bouillonblokje in ongeveer 15 minuten gaar.
Snij intussen de ui super fijn. Bak de ui in een scheut olijfolie in een koekenpan. Snij de tofu in blokjes of reepjes. Voeg de tofu toe en bak in ongeveer 5-10 minuten krokant.
Als je verse andijvie hebt, snij deze dan in dunne repen en was en droog de andijvie.
Giet de aardappels af, voeg de melk toe en pureer de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de andijvie, tofu en kaasblokjes toe, vlak voordat je de stamppot gaat serveren. (NB. hou je van zachte andijvie door je stamppot, roer de andijvie wat langer door de puree heen, dan wordt het vanzelf zacht).
Notes
Kinderen vinden zachte andijvie vaak lekkerder dan knapperige andijvie. Roer de andijvie voor kids daarom wat langer door de puree heen, dan wordt het wat zachter.