Bak de pijnboompitten kort in een koekenpan totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
Doe een flinke laag zonnebloemolie in de pan. Zorg dat de bodem goed bedekt is. Verwarm de olie tot het flink heet is.
Snij intussen de tempeh in dunne reepjes. Hoe dunner, hoe knapperiger je ze kunt bakken.
Bak de tempeh in de olie. Roer goed door zodat het aan beide kanten mooi goudbruin is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal de tempeh uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Doe de boerenkool in een salade schaal. Besprenkel met citroensap en bestrooi met wat zout en peper. Roer goed door.
Voeg de mango blokjes toe. Snij de bosui in ringen en voeg toe. Hak de koriander fijn en voeg toe. Voeg de tempeh en de pijnboompitten toe.
Roer de sriracha saus en de citroensap door de vegan mayonaise. Schenk de sriracha mayo over de boerenkool salade.
Notes
Mijn kinderen maak je hier niet blij mee. Rauwe boerenkool gaat toch net even te ver. Je kunt eventueel wel een rauwkost bakje voor je kind maken met de mango, komkommer en tempeh. Een kleine aanpassing voor een vrolijk gezicht.