Boerenkoolsalade van leftovers: champignons, paprika en pecorino
Wil jij eens iets anders met boerenkool dan stamppot? Of heb je een restje boerenkool over? Probeer dan deze simpele boerenkoolsalade! Makkelijk om te maken en super smaakvol met de pecorino. Een heerlijke lunch of bijgerecht!
Snij de ui fijn en bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan.
Voeg de boerenkool toe aan de ui (als je verse boerenkool hebt, moet je deze eerst nog even fijn snijden). Roerbak de boerenkool 2 minuten. Snij de knoflook fijn en voeg deze toe aan de boerenkool. Bak nog 1 minuut mee. Doe de boerenkool in een saladekom.
Snij de champignons in plakjes en bak deze in wat olijfolie goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de champignons toe aan de boerenkool.
Snij de paprika in stukjes. En voeg deze toe aan de boerenkool. Breng nu op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Rasp de pecorino over de salade en je bent klaar!
Notes
Dit is niet het meest kidsproof recept. Salades van boerenkool zijn bij ons thuis in elk geval niet favoriet bij kids. Ik maak meestal een apart bakje met wat extra paprika en champignons voor kinderen.