Boerenkoolsalade met leftovers: champignons, paprika en pecorino

          Salade met boerenkool

Deze boerenkoolsalade is een salade die is ontstaan door een paar restjes die ik had van mijn boerenkool risotto met pecorino. Dit jaar heb ik voor mezelf ten doel gesteld om vaker te experimenteren met boerenkool. Geen klassieke stamppot, maar salades, risotto’s, hartige taarten, curry’s, omelets, enzovoorts. Ik maakte de boerenkool risotto met champignons en pecorino. Een heerlijke combinatie! Ik had nog wat boerenkool en champignons over van mijn boerenkool risotto. In de koelkast lag nog een paprika en zo ontstond deze salade. De salade is echt heel erg lekker, je hebt er niet eens een dressing voor nodig! 

Salade met boerenkool

Boerenkoolsalade van leftovers: champignons, paprika en pecorino

Wil jij eens iets anders met boerenkool dan stamppot? Of heb je een restje boerenkool over? Probeer dan deze simpele boerenkoolsalade! Makkelijk om te maken en super smaakvol met de pecorino. Een heerlijke lunch of bijgerecht!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Fusion
Trefwoord: Boerenkool, Boerenkoolsalade, Leftovers, Pecorino, Vegetarisch
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 150 gram boerenkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 1 halve paprika
  • 50 gram pecorino kaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de ui fijn en bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan. 
  • Voeg de boerenkool toe aan de ui (als je verse boerenkool hebt, moet je deze eerst nog even fijn snijden). Roerbak de boerenkool 2 minuten. Snij de knoflook fijn en voeg deze toe aan de boerenkool. Bak nog 1 minuut mee. Doe de boerenkool in een saladekom. 
  • Snij de champignons in plakjes en bak deze in wat olijfolie goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de champignons toe aan de boerenkool. 
  • Snij de paprika in stukjes. En voeg deze toe aan de boerenkool. Breng nu op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Rasp de pecorino over de salade en je bent klaar!

Kidsproof tips

  • Dit is niet het meest kidsproof recept. Salades van boerenkool zijn bij ons thuis in elk geval niet favoriet bij kids. Ik maak meestal een apart bakje met wat extra paprika en champignons voor kinderen. 

Voedingswaarden

Calorieën: 45kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Rode wijn risotto met champignons Risotto met rode wijn en paddenstoelen
Ovenpasta met wintergroenten en gruyère Pasta met pastinaak, pompoen, wortel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling