Broccoli stamppot met zongedroogde tomaat en geitenkaas
Deze broccoli stamppot is ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch lekker wilt eten. De combinatie van broccoli, geitenkaas en zongedroogde tomaten is verrassend lekker. Binnen 20 minuten heb je deze vegetarische topper op tafel staan.
Schil de aardappels en snij in stukjes. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met kokend water en een blokje groentenbouillon. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 minuten mee.
Snij intussen de bosui in dunne ringen. Hak de noten fijn in een vijzel.
Stamp de aardappels en broccoli fijn met een stamppotstamper. Roer de geitenkaas erdoor. Soms kan de stamppot nog wat droog aanvoelen, voeg in dat geval wat olie van de zongedroogde tomaten toe. Roer ook de zongedroogde tomaten en de tijm erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Garneer de stamppot met de gehakte noten en de bosuitjes.
Notes
Mijn kinderen vinden deze stamppot om te smullen. Maar ze zijn ook wel echt broccoli liefhebbers. Houdt jouw kind niet van broccoli? Dan kun je deze stamppot ook eens met bloemkool of sperziebonen maken.
De zongedroogde tomaat kun je voor kids eventueel vervangen door halve cherry tomaten.