Deze broccoli stamppot is ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch lekker wilt eten. De combinatie van broccoli, geitenkaas en zongedroogde tomaten is verrassend lekker. Binnen 20 minuten heb je deze vegetarische topper op tafel staan. 

Ode aan mijn schoonmoeder

Dit gerecht maakte mijn schoonmoeder onlangs toen ze bij ons aan het oppassen was. Iedere donderdag past zij op de kids en zorgt zij voor een heerlijke maaltijd als Eric en ik thuis komen met werken. Ik ben daar zo ontzettend dankbaar voor! Mijn schoonmoeder kan heerlijk koken, maar vindt vegetarisch koken soms nog wel een uitdaging. Ik was daarom ontzettend verrast toen ze deze heerlijke maaltijd voorschotelde. Het was dusdanig lekker dat we het een paar weken later weer aten en dat ik het recept nu voor jullie heb uitgewerkt.

Mijn schoonmoeder vond de foto overigens wat misleidend omdat de bovenste broccoli niet gestampt is. Nu ziet het er niet uit als een stamppot. Daar had ze een punt, maar het oog wil ook wat :).

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische stamppot
Broccoli stamppot met geitenkaas en zongedroogde tomaat

Broccoli stamppot met zongedroogde tomaat en geitenkaas

Deze broccoli stamppot is ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch lekker wilt eten. De combinatie van broccoli, geitenkaas en zongedroogde tomaten is verrassend lekker. Binnen 20 minuten heb je deze vegetarische topper op tafel staan. 
3.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordBroccolini, Geitenkaas, Kidsproof, Stamppot, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 800 gram aardappel kruimig
  • 1 blokje groenten bouillon
  • 800 gram broccoli (2 stronken broccoli)
  • 80 gram gemengde noten
  • 100 gram zongedroogde tomaten in reepjes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 3 stengels bosui
  • 1 theelepel tijm

Optioneel

  • olie van de zongedroogde tomaten
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de aardappels en snij in stukjes. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met kokend water en een blokje groentenbouillon. 
    Kook de broccoliroosjes de laatste 5 minuten mee. 
  • Snij intussen de bosui in dunne ringen. Hak de noten fijn in een vijzel. 
  • Stamp de aardappels en broccoli fijn met een stamppotstamper. Roer de geitenkaas erdoor. Soms kan de stamppot nog wat droog aanvoelen, voeg in dat geval wat olie van de zongedroogde tomaten toe. 
    Roer ook de zongedroogde tomaten en de tijm erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 
  • Garneer de stamppot met de gehakte noten en de bosuitjes.  

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen vinden deze stamppot om te smullen. Maar ze zijn ook wel echt broccoli liefhebbers. Houdt jouw kind niet van broccoli? Dan kun je deze stamppot ook eens met bloemkool of sperziebonen maken.Ā 
  • De zongedroogde tomaat kun je voor kids eventueel vervangen door halve cherry tomaten.Ā