Chinese tomatensoep van de Chinees, maar dan gezond en zelfgemaakt. De soep zit vol groente en heerlijke omeletreepjes voor extra smaak en vulling. Deze vegetarische soep maak je zonder pakjes en zakjes.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees, Fusion
Trefwoord: Kidsproof, Tomatensoep, Vegetarisch, Zonder pakjes en zakjes
Servings: 4personen
Calories: 231kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
100gramnoedels
zonnebloemolieof arachide olie
1rode ui
2teentjesknoflook
1theelepelsambal
2eetlepelstomatenpuree
400gramtomatenblokjes
400gram(cherry) tomatenof een andere wat zoetere tomaat
1litergroente bouillon
4eetlepelsgembersiroop
3eetlepelssojasaus
1eetlepel(rijst)azijn
Omelet
4eieren
zout
peper
Om te garneren
100gramtaugé
2stengelsbosui
verse koriander
Instructies
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Pel de ui en knoflook en snij fijn. Verwarm een scheut zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de sambal en tomatenpuree toe en bak een paar minuten.
Was de tomaten en snij in partjes. Voeg de tomaten, de tomatenblokjes en de groente bouillon toe aan de pan en laat ongeveer 10 minuten koken. Voeg de gembersiroop, azijn en 2 eetlepels sojasaus toe.
Doe intussen de eieren in een kom en klop goed los met een garde. Voeg 1 eetlepel sojasaus toe en wat zout en peper. Verwarm een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Giet hierin het eimengsel in de pan. Dek de pan af met een deksel en laat de omelet lekker stollen.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Roer de gekookte noedels door de soep.
Rol de omelet op en snij in plakjes. Garneer de soep met de omeletreepjes, een handje taugé, in ringen gesneden bosui en wat verse koriander.
Notities
Chinese tomatensoep is licht zoet van smaak door de gembersiroop. Dit maakt dat kinderen het vaak een lekker soepje vinden.
De garnering kun je natuurlijk achterwege laten voor de kids.