Dit is een makkelijke mac 'n cheese met bloemkool. Je hebt slechts één pan en een ovenschotel nodig (en flink veel kaas). Puur comfort food.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Fusion
Trefwoord: Bloemkool, Eenpansgerecht, Kidsproof, Mac 'n cheese, Ovenschotel, Pastaschotel, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 886kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
350gram(volkoren) macaroni
1300ml volle melk
1flinke bloemkool
375gramverschillende kazenik gebruik wat ik in huis heb. Bijvoorbeeld: cheddar, Parmezaan, blauwe kaas, mozzarella
3theelepelsmosterd
zout
peper
nootmuskaat
5eetlepelspanko of broodkruim
Instructies
Doe de macaroni en 1400 ml melk in een grote pan. Breng de melk aan de kook. Roer goed door.
Als de melk kookt, zet je het vuur laag en blijf je roeren. Kook 10 minuten.
Snij intussen de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkool na 10 minuten toe aan de macaroni en melk. Blijf goed roeren. Kook 3-5 minuten tot de saus mooi is ingedikt.
Verwarm de oven voor op grillstand.
Snij de kaas in blokjes en roer de kaas en mosterd door de pasta. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe alles in een ovenschaal en strooi de broodkruim erover. Zet de ovenschaal onder de grill voor ongeveer 5 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.
Notities
Pasta met kaas doet het vaak goed bij kids.
Ga voor safe en gebruik 'gewone kaas' voor de kids. Je kunt altijd een volgende keer upgraden naar een iets pittiger kaasje.
De bloemkool kun je apart koken en pureren en vervolgens door de saus roeren. Zo is de groente verstopt.