Deze wafels zijn ideaal als ontbijt, lunch, brunch of tussendoortje. Een gezonde variant op carrot cake. De wortel wafels zijn eiwitrijk en passen goed in een vegetarisch dieet.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd5 minutenmin
Totale tijd15 minutenmin
Servings: 7wafels
Calories: 119kcal
Author: Nienke
Ingredients
100gramhavermoutof havermoutmeel, dat is nog makkerlijker, maar wel duurder
28grameiwitpoedervanille of naturel
1-2theelepelskaneelnaar smaak
100gramwortel
0,5banaan
2eieren
50ml(plantaardige) melk
olie of boter om te bakken
Optionele toppings
100gramhuttenkase
kaneel
Instructions
Zet je wafelijzer aan en vet in met een beetje olie.
Maal de havermout fijn in een food processor of keukenmalertje.
Roer de eiwitpoeder, geraspte wortels en de kaneel erdoor.
Snij de banaan in plakjes en kluts de eieren. Voeg toe aan de havermout en roer goed door. Dit kan met een spatel, of in de keukenmachine. Voeg ook de melk toe.
Verdeel het wafelbeslag over je wafelijzer. Het beslag is voldoende voor 6-8 wafels. Bak de wafels in ongeveer 3-5 minuten goudbruin.
Garneer eventueel met huttenkase en een snufje kaneel.
Notes
Mijn kinderen vonden deze wafels verrukkelijk. De huttenkase hebben ze links laten liggen, maar de wafels gingen erin als zoete koek.