Ben je op zoek naar een snelle, gezonde en goed vullende soep? Dan is deze linzensoep het ideale gerecht! Met verse groenten en peulvruchten en binnen 30 minuten klaar. Een heerlijk vegetarisch recept die het goed doet bij kinderen! Geef je kind een stukje brood om in de soep te dopen en je hebt een lekkere maaltijd!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd25 minutenmin
Totale tijd30 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Afrikaans
Trefwoord: Linzen, Soep
Servings: 4personen
Calories: 78kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
1Eetlepelzonnebloemolie
1rode ui
1paprika
8cherrytomaten
1teentje knoflook
0,5-1eetlepelsambalafhankelijk van hoe pittig je de soep wil
200gramrode linzengedroogd
1eetlepelkerriepoeder
1citroen
2blokjesgroentenbouillon
1,5eetlepels gembersiroop
1handje verse korianderfijngehakt
1handje verse muntfijngehakt
Zout
Peper
Instructies
Verhit de olie in een soeppan. Snij de ui, paprika en knoflook klein en bak deze samen met de sambal ongeveer 2 minuten. Snij de cherrytomaten in vieren en voeg toe aan de rest van de groente.
Voeg de linzen, kerriepoeder, citroensap, bouillonblokjes en 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de linzen in 20-30 minuten gaar worden.
Als de linzen gaar zijn, voeg je nog 250-500 ml water toe, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt. Breng op smaak met gembersiroop, zout, peper, koriander en munt.
Je kunt nu kiezen of je de soep wilt pureren of niet. Het is niet nodig, maar als je geen 'stukjes' in je soep wilt, doen kun je de soep pureren. Serveer met (zelfgemaakt naan) brood.
Notities
Kids vinden het vaak lekkerder als de soep is gepureerd.