Frisse rode linzensoep

          Linzensoep

Ben je op zoek naar een snelle, gezonde en goed vullende soep? Dan is deze linzensoep het ideale gerecht! Met verse groenten en peulvruchten en binnen 30 minuten klaar. Dit is een heerlijk vegetarisch recept die het goed doet bij kinderen! Geef je kind een stukje (naan)brood om in de soep te dopen en je hebt een lekkere maaltijd!

Linzensoep

Frisse rode linzensoep

Ben je op zoek naar een snelle, gezonde en goed vullende soep? Dan is deze linzensoep het ideale gerecht! Met verse groenten en peulvruchten en binnen 30 minuten klaar. Een heerlijk vegetarisch recept die het goed doet bij kinderen! Geef je kind een stukje brood om in de soep te dopen en je hebt een lekkere maaltijd!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Afrikaans
Trefwoord: Linzen, Soep
Porties: 4 personen
calorieën: 78kcal
Auteur: Nienke - Foxilicious

Ingrediënten

  • 1 Eetlepel zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 8 cherrytomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5-1 eetlepel sambal afhankelijk van hoe pittig je de soep wil
  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 Sap van 1 citroen
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 1,5 eetlepels gembersiroop
  • 1 handje verse koriander fijngehakt
  • 1 handje verse munt fijngehakt
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan. Snij de ui, paprika en knoflook klein en bak deze samen met de sambal ongeveer 2 minuten. Snij de cherrytomaten in vieren en voeg toe aan de rest van de groente. 
  • Voeg de linzen, kerriepoeder, citroensap, bouillonblokjes en 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de linzen in 20-30 minuten gaar worden.
  • Als de linzen gaar zijn, voeg je nog 250-500 ml water toe, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt. Breng op smaak met gembersiroop, zout, peper, koriander en munt.
  • Je kunt nu kiezen of je de soep wilt pureren of niet. Het is niet nodig, maar als je geen 'stukjes' in je soep wilt, doen kun je de soep pureren. Serveer met (zelfgemaakt naan) brood.

Kidsproof tips

  • Kids vinden het vaak lekkerder als de soep is gepureerd. 

Voedingswaarde

Calorieën: 78kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Linzensoep
Frisse rode linzensoep
Pin it Print
De ideale veganistische saus De ideale veganistische dipsaus: ‘Magic green sauce’
Gegrilde aubergines Foodblog | vegetarisch | kidsproof | yum

Een reactie op “Frisse rode linzensoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling