Deze witlof smaakt heerlijk zoet. Het bittere van de witlof verdwijnt wat naar de achtergrond. Een fantastisch vegetarisch bijgerecht.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Fusion, Hollands
Trefwoord: Vegetarisch, Witlof
Servings: 4personen
Calories: 102kcal
Author: Nienke
Ingredients
800gramwitlof
30gramroomboter
15gramsuiker
Instructions
Snij het uiteinde van de witlof en snij de witlof doormidden. Kook de witlof in een pan ruimkokend water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Verwarm de roomboter in een koekenpan. Voeg de suiker toe en roer goed door. Leg de stronkjes witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Bak totdat de suiker volledig gekarameliseerd is en de witlof karamel randjes krijgt.
Passen de witlofstronken niet tegelijkertijd in je koekenpan? Bak dan in 2 etappes, met de helft van de boter en suiker per etappe.
Notes
Witlof is meestal geen echte kindervriend, maar met deze gekarameliseerde witlof maak je denk ik nog de beste kans. De witlof is lekker zoet van smaak geworden, waardoor de bitterheid flink naar de achtergrond is verdwenen.
Voor kinderen kun je er eventueel wat aardappelpuree bij maken en de gekarameliseerde witlof in stukjes door de puree doen.