Biet en geitenkaas is natuurlijk een perfecte combinatie. En die combinatie komt perfect tot z'n recht in deze gepofte biet. Dit is een heerlijk vegetarisch voorgerecht die niet misstaat bij het kerst diner.
8eetlepelsbalsamico azijnalternatief: oregano of tijm
125gramzachte geitenkaas
75gramnoten, gehaktnaar keuze
4theelepelshoning
4handjesspinazie, snijbiet of een andere slasoort
Instructions
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
Was de bietjes en boen goed schoon. Leg iedere biet op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel iedere biet met 2 eetlepels olijfjolie en 2 eetlepels balsamico azijn. Vouw het folie dicht. Pof de bieten in ongeveer 45 minuten in de oven. Prik eventueel met een sateprikker om te kijken of de bieten gaar zijn. Zijn ze nog niet gaar? Bak ze dan nog iets langer.
Haal de bietjes uit de oven en laat even rusten totdat je ze met je handen kunt vastpakken. Snij het onderkantje ervan af en pel het schilletje eraf. Als het goed is komt de schil makkelijk los. Is dat niet het geval? Pak dan een mesje erbij.
Snij een kruis in de bovenkant van de biet. Duw de biet iets open en vul met geitenkaas, honing en noten. Bak de bieten nog eens 4 minuten in de oven onder de grill. Pas op dat de bovenkant niet verbrandt!
Leg wat verse spinazie, snijbiet of een andere slasoort op ieder bord. Leg hierop de rode biet en garneer met wat verse basilicum, oregano of tijm. Kruimel de nootjes er nog wat over.
Notes
Gepofte biet is heerlijk voor kinderen. Laat eventueel de nootjes achterwege.
De geitenkaas kun je vervangen door creme fraiche of monchou.