Deze geroosterde spruitjes uit de oven zijn super lekker zoet van smaak. Zo lusten kinderen ze wel! Deze spruitjes zijn een super lekker vegetarisch bijgerecht voor kerst.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Aardappels uit de oven, Kerst, Kidsproof, Spruitjes, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 62kcal
Author: Nienke
Ingredients
500gramspruit
1teentjeknoflook
0,5eetlepelcitroensap
0,5 eetlepelhoning
3eetlepelsolijfolie
1theelepeltijm
zout
peper
Optioneel
1handjegeraspte Parmezaanse kaas
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Verwijder de schil van de knoflook en snij fijn. Doe de knoflook, samen met de olijfolie, honing, citroensap en tijm in een grote kom.
Was de spruitjes en verwijder de onderkant van elk spruitje met een mesje. Snij de spruiten doormidden. Voeg de spruitjes toe aan de grote kom en hussel goed zodat ieder spruitje onder de olie zit. Breng op smaak met zout en peper.
Stort de spruitjes uit op de bakplaat en schuif in de oven. Rooster de spruitjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Haal ze uit de oven en bestrooi ze optioneel met wat Parmezaanse kaas.
Notes
De meeste kinderen zijn geen fan van spruitjes. Spruitjes zijn van zichzelf vrij bitter van smaak en dat doet het meestal niet zo goed bij de kids
Deze spruitjes zijn gemarineerd met honing en daardoor smaken ze minder bitter en zelfs wat zoet.
Ik geef je geen garantie, maar misschien lusten jouw kids ze zo wel!