Gochujang pasta is een pasta met gochujang saus. Gochujang is een populaire, licht spicy gefermenteerde saus uit Korea. Deze gochujang pasta zit boordevol groente.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Italiaans
Trefwoord: Pasta
Servings: 4personen
Calories: 395kcal
Author: Nienke
Ingredients
Gegrilde groente saus
1ui
2teentjesknoflook
2paprika
1courgette
1aubergine
2eetlepelsolijfolie
zout
Overig
320gram(volkoren) pasta
200mlkookvocht van de pasta
125ml(plantaardige) kookroom
2-4eetlepelsGochujang sausnaar smaak
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de groente. Snij de ui, knoflook, paprika, courgette en aubergine in grove stukken. Verdeel de groente over de bakplaat. Besprenkel met olijfjolie en wat zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groente in ongeveer 20 minuten gaar.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar wat kookvocht en giet af.
Doe de groente in een blender (of grote kom) en voeg het kookvocht van de pasta toe en de kookroom. Voeg ook de Gochujang saus toe (eerst een klein beetje en daarna eventueel wat meer, zodat het niet pittiger wordt dan je wil). Pureer tot een gladde saus in de blender, of met de staafmixer.
Roer de pasta door de saus en breng eventueel nog extra op smaak met zout, peper of gochujang saus. Smakelijk!
Notes
Deze pasta is super kidsproof. De groente zijn gepureerd, dus geen stukjes te bekennen.
Gochujang saus is best pittig. Pas dus goed op met de hoeveelheid saus.